12-06-2020 • Auditorium 4, Gent

Connected Brains 2020

Guiding you into the Cloud Native World

*Het event gaat door onder voorbehoud van verdere maatregelen omtrent Covid19.

Connected Brains 2020

Welkom bij de vierde editie van Connected Brains! Onze key consultans, onze klanten, onze partners en verscheidene internationale experts zullen op 23 april aanwezig zijn om u doorheen de Cloud Native World te leiden, aan de hand van tien inspirerende sessies. En of u nu een IT of eerder een business profiel bent, geen nood, alle sessies zijn op uw noden afgestemd!

2 connected brains

Topics

Ontmoet peers en experts in zeven expertisegebieden en ontdek meer over:

  1. Een innovatief en sterk framework voor Cloud adoptie en transformatie
  2. Citizen Development & Cloud Native worden
  3. Werknemers' productiviteit en samenwerking stimuleren
  4. Besluitvorming op basis van Analytics & Insights
  5. De vele voordelen van hybride integratieplatformen & API Management
  6. Cloud by Design - Cloud Platform Architectuur
  7. Re-focusen op uw kernactiviteiten met behulp van de Hybrid Cloud

Negen sessies & een internationale keynote

Dit jaar hebben we presentaties, customer cases, roundtables en zelfs een spel over verschillende Cloud topics voor u klaar. Elke sessie zal het evenwicht houden tussen het aantonen van de business waarde voor uw organisatie en de bijhorende technische insteek.

Om ons event in stijl af te sluiten, hebben we de eer om u onze Italiaanse keynote spreker Simone Cicero voor te stellen. Italiaanse designer, spreker, entrepreneur en erkende thinker, opgenomen in de 2020 Thinkers50 Radar. Ideator en Partner bij The Platform Design Toolkit, een organisatie die bedrijven wilt helpen om allerlei shaping strategieën te creëren , gebruik van ecosystemen te stimuleren en zichzelf en de wereld binnen dat proces te transformeren.

Onze experts

Meet our Brains en raak geïnspireerd door hun verhalen en ervaring. Onze key consultants en partners zullen de volledige dag aanwezig zijn, paraat om u te woord te staan.

Het Cloud Native Programma

01
Een innovatief en sterk framework voor Cloud adoptie en transformatie
02
Word Cloud Native dankzij Citizen Development
03
Productiviteit en samenwerking stimuleren
04
Analytics & Insights naar een hoger niveau tillen in de Cloud
05
De vele voordelen van hybrid integratieplatformen & API Management
06
Cloud by Design - Cloud Platform Architectuur
07
Beheersbare Cloud-infrastructuur voor mission critical applicaties
12:00 - 13:00 Lunch & Meet our Brains
13:00 - 13:15 Welkom & Opening Speech
13:20 - 14:05 ? ? ?
14:10 - 14:55 ? ? ?
15:00 - 15:30 Coffee Break & Meet our Brains
15:30 - 16:15 ? ? ?
16:15-16:20 VERHUIS NAAR DE STRATUS VOOR DE KEYNOTE
16:20 - 16:30 ?
16:30-17:30 ?
17:30-19:00 Receptie & Netwerken
Joachim Vanden Brande
Joachim Vanden Brande
Welkom & Opening Speech
13:00 - 13:15
Joachim Vanden Brande is directeur Marketing, Innovatie en Technologie binnen de AXI Groep. Hij is eindverantwoordelijk voor het welslagen van het innovatieprogramma en zorgt voor draagvlak binnen het managementteam. Joachim heeft LoQutus en Ground lion opgericht en heeft een achtergrond in enterprise architectuur en procesautomatisatie.
Mathieu De Zutter
Mathieu De Zutter
Ground lion's platform architectuur in de Cloud
13:20 - 14:05
Welke uitdagingen brengt een cloud architectuur met zich mee bij het ontwerpen van een low-code platform? Tijdens deze sessie tonen we u hoe 'cloud readiness' de interne architectuur van het Ground lion platform drijft. Daarnaast maakt de architectuur van Ground lion flexibele integratie met uw bestaande applicatielandschap mogelijk. We tonen realiteit en toekomst, aangevuld met enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten.​
Pedro Meulemen met Dominik Rose van LeanIX
Pedro Meulemen met Dominik Rose van LeanIX
Een Enterprise Architectuur Framework voor Cloud Adoptie en Transformatie
13:20 - 14:05
Cloudtransformatie eindigt vaak in een opgeblazen Applicatie Portfolio. In plaats van het initiële doel van vereenvoudiging te bereiken, wordt het een complex verhaal met risicoverhoging en operationele overhead als gevolg. Typische kenmerken van complexiteit zijn bijvoorbeeld geen duidelijk ownership van cloud applicatie en IT componenten, een gebrek aan afstemming op de strategische doelstellingen en zorgen omtrent veiligheid binnen de organisatie. Dankzij onze typische combinatie van research projecten en onze ervaring vanuit het werkveld, delen we in deze sessie graag onze waardevolle inzichten met u over onze methode om initiatieven rond cloudtransformatie te ondersteunen. En aan het einde van de sessie geven we u een exclusieve sneak preview van onze Cloud Intelligence aanpak.​
Sofie Turcksin en Peter Neefs
Sofie Turcksin en Peter Neefs
Beheersbare Cloud-infrastructuur voor mission critical applicaties
13:20 - 14:05
Gebruikers moeten over infrastructuur ondersteuning kunnen beschikken wanneer dat nodig is, snel, zonder al te veel administratie en met volledige controle over het kostenplaatje. Hoe kunnen we een wendbaar, veilig alternatief bieden voor uw lokale infrastructuur? En hoe kunnen we private en public cloud naadloos met elkaar integreren? Tijdens onze presentatie gaan we dieper in op de transformatie van uw on-premise IT infrastructuur naar een hybrid cloud omgeving op basis van een consumption based model. Een consumption based model resulteert in een rendabele manier van omgaan met uw IT-middelen, zodat de IT afdeling zich kan focussen op waardecreatie voor de core business van het bedrijf. In deze sessie gaan we in op het ontwerp van een flexibele, kostenefficiënte en volledig beheerde oplossing
Niek Jacobsen & Anton Van Avermaet
Niek Jacobsen & Anton Van Avermaet
Denk, praat en leer over het business potentieel van API’s en hun strategische waarde als product
14:10 - 14:55
Organisaties genereren een heleboel waardevolle data vanuit hun business, resources en applicaties. Deze informatie en deze applicaties worden vooral ingezet voor intern gebruik en om operationele processen te ondersteunen. Je kan deze assets daarentegen ook zien als een magazijn vol producten, die klaar zijn om verkocht te worden. Organisaties besteden veel tijd aan het ontwikkelen van deze producten, dus waarom zou u ze niet valoriseren? API’s kunnen de pijler voor uw organisatie's digitale transformatie zijn! Strategie en visie, zowel binnen uw organisatiecultuur en als uw technologie zijn hierbij van belang.
Sebastiaan Mindreau
Sebastiaan Mindreau
Word Cloud Native dankzij Applicatie Modernisatie
14:10 - 14:55
Tenzij u een hostingorganisatie of een cloud provider bent, bevat IT-infrastructuur geen inherente business waarde. Dus wat als u een einde kon stellen aan het moeizame beheer van IT-infrastructuur om te kunnen focussen op datgene wat echt telt? Inderdaad, kunnen focussen op het bouwen en runnen van waardevolle applicaties voor uw medewerkers en klanten! We nemen u mee in een bewezen en efficiënte methode om enterprise-ready applicaties te ontwikkelen en uit te rollen op het Azure platform, gebaseerd op een succesvolle customer case.
Jelle Ferret
Jelle Ferret
Een succesvolle roll-out van MS Teams
14:10 - 14:55
MS Teams is dé tool voor communicatie en samenwerking binnen en tussen organisaties. Het uitrollen van MS Teams zonder een degelijk governance plan is echter erg risicovol: rollen en verantwoordelijkheden zijn onduidelijk, allerlei nieuwe sites worden hier en daar opgezet met verspreide informatie als gevolg, etc. Dit maakt het voor eindgebruikers vaak moeilijk om een juiste team of de correcte informatie terug te vinden. In deze sessie wordt ingezoomd op de belangrijkste redenen waarom MS Teams governance nodig heeft en hoe LoQutus aan deze vragen beantwoordt door gebruik te maken van een gekoppelde PowerApp.
Anton Van Avermaet & Niek Jacobsen
Anton Van Avermaet & Niek Jacobsen
API’s met een continue waardecreatie in een moderne maatschappij
15:30 - 16:15
De dag van vandaag hebben we te maken met verschillende uitdagingen zoals data op een veilige en transparante manier delen, een beheersbaar en flexibel IT landschap opzetten en ons onderscheiden van de concurrentie. Het correct verzamelen, processen, transformeren en presenteren van data is hierbij de focus. Aan de hand van een proof of concept met een API Management platform, hebben we voor de organisatie Drechtsteden dergelijke requirements omgezet in realiteit. We leverden zowel concrete verbeteringen op, die snel een impact teweeg brachten, als een strategie die meetbaar wordt en die op langere termijn Drechtsteden als digitale leider op de kaart houdt.
Thomas Michem
Thomas Michem
Drie manieren om Analytics & Insights te versnellen in de Cloud
15:30 - 16:15
Door all het hype-driven nieuws kan het intimiderend zijn om van start te gaan met AI. Vanuit onze ervaring met onze klanten, is het de dag vandaag nog nooit zo eenvoudig geweest om data-driven oplossingen te gaan implementeren. Door gebruik te maken van de Cloud kunnen state of the art data-driven oplossingen in enkele weken reeds worden opgezet, om zo organisaties op de juiste weg te krijgen naar continu oplevering van bedrijfswaarde dankzij data. In deze sessie zullen we zowel use cases als onze ervaring in het bouwen van moderne data platformen vanuit onze projecten delen. We zullen ook tonen hoe die moderne data platformen self-service BI en data-driven applicaties voor retail, industrie en de overheid mogelijk maken.
Dries Verdonckt
Dries Verdonckt
Ontwikkelen op het MS Power Platform
15:30 - 16:15
Vaak zijn organisaties maanden bezig met het bouwen van applicaties, om dan te merken dat deze al voorbijgestreefd zijn nog voor de launch. Dankzij het MS Power Platform kan je applicaties in dagen in plaats van maanden gaan bouwen. Op het platform kan je applicaties bouwen door gebruik te maken van bestaande dataverbindingen en door schermen te creëren in PowerApps. Het Power Platform richt zich op snelle visualisaties, ontwikkeling, release en onderhoud, en... de meeste van deze functies zijn al opgenomen in de Office E-licenties. Om dit alles te verduidelijken zullen we inzoomen op twee customer cases waar we met succes enkele PowerApps hebben uitgerold.
Sebastiaan Mindreau
Sebastiaan Mindreau
Innovation Award
16:20 - 16:30
Sebastiaan Mindreau is Innovation Manager van de AXI Groep. In zijn rol zet hij het proces voor innovatie op en bewaakt dit. Hij organiseert ideathons, coacht medewerkers van idee tot realisatie en evangeliseert de waarde van falen en trial & error. Sebastiaan heeft een achtergrond in solution architectuur, business analyse, pre-sales en .NET ontwikkeling.
Simone Cicero
Simone Cicero
Keynote by Simone Cicero - The Platform Design Toolkit
16:30-17:30
Simone Cicero is an Italian designer, speaker, entrepreneur and acknowledged thinker, included on the 2020 Thinkers50 Radar. Ideator and Partner at The Platform Design Toolkit, that aims to help organizations of all kinds create shaping strategies, leveraging ecosystems, transforming themselves and the world in the process.

De locatie

Auditorium 4, Gent

AuditoRium4 bevindt zich op de CommuniceatieCampus langs de R4 en de Gentse ringvaart. De locatie is eenvoudig te bereiken met de auto, maar opgelet, sinds 1 juli 2019 is de afrit ter hoogte van de Sint-Denijslaan definitief afgesloten. U kan ook met de trein komen en de shuttle nemen van en naar het station Gent Sint-Pieters (+/- 5 minuten).

SEE THE VENUE

Registreer hier

0
inschrijvingen
0
connecties
Thank you for your registration. Please check your inbox for your personal schedule.